sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Sitruunainen omppupiiras

Sitruunainen omppupiiras lahjotuksena
saaduista omenoista. Taustalla sitruuna.
 
Alkuperäinen ohje oli tarkoitettu pikkupiirakoille, mutta koska ulottuvilla ei ollut muffinssivuokia tai mitään vastaavaa, päätin kokeilla vähän sävellettyä reseptiä piirakkavuokaan.

Pohja:
  • 3 dl graham-jauhoja
  • 2 dl sulatettua margariinia
  • 1 dl kylmää vettä
Täyte:
  • 1 dl (vaahtera)siirappia
  • ½ dl kookoskermaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • ripaus (ruusu)suolaa
  • ½ sitruunan mehu ja kuori
  • 2 omenaa pilkottuna
  1. Sekoita ensin jauhot ja rasva, lisää sitten pikkuhiljaa sekoitellen vesi.
  2. Laita taikina jääkaappiin jäähtymään, anna olla 30min.
  3. Kuumenna siirappi lämpimäksi ja juoksevaksi.
  4. Sekoita muut ainekset keskenään, lisää sitten siirappi.
  5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (itselläni on alumiinivuoka, joten vuorasin sen leivinpaperilla). Kaada täyte pohjan päälle.
  6. Paista uunin keskitasolla 190°C noin 45min tai kunnes täyte alkaa näyttää hieman kiinteämmältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti