sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Pannukakut


Lettujen teko on ollut mielessä jo jonkin aikaa. Illalla löysin vahingossa tämän vegaanisen pancake-reseptin. Viitisen lettua ehdin polttaa tai mössätä pilalle, ennen kuin oivalsin optimaalisen paistolämpötilan ja rasvan määrän, minkä jälkeen paistaminen alkoi sujua ja ehdin tehdä siinä samalla vielä toisen taikinankin pilalle menneiden tilalle. Vähän paksumpia kuin letut, mutta itse tykkään näistä ehkä enemmän.

  • 2,5 dl graham-jauhoja
  • 1 rkl (muscovado-)sokeria
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • ripaus (ruusu)suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2,5 dl soijamaitoa
  1. Laita rasva kuumenemaan pannulle* ja hella keskilämmölle.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää öljy ja soijamaito, sekoita tasaiseksi.
  4. Kun pannu on lämmennyt, voit ryhtyä paistamaan. Taikina turpoaa heti sekoittaessa, eikä sen tarvitse eikä kannata antaa seisoa ennen paistamista. Rasvaa kannattaa käyttää reilusti*, ja paistolämpötila pitää melko matalana. Reilu ruokalusikallinen taikinaa riitti yhteen pieneen sydänpannukakkuun.
* Käytin pientä keraamista lettupannua! Teflonilla rasvaa ei varmasti tarvitse yhtä paljoa, ja paistaminen sujuu varmaan muutenkin sutjakkaammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti