sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Hummus

kuvassa purkkihummus, sekä rescue apina

Harvemmin syön itse leipää, mutta koska iltapalaseurani oli lähdössä aamuyöstä maailmanmatkalle, iltapala vaati vähän pidempikestoista energiaa, kuin mitä banaani-smoothie tarjoaa. Ja koska margariini on aika tylsää, varsinkin kun sen seuraksi ei nyt löydy tomskua tai muuta tuoretta, päätettiin tehdä kivempaa levitettä.
  • 1 purkki (~300g) kikherneitä
  • reilu loraus (tai pari) oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • paprikajauhetta
  • chiliä (jauheena tai tuoreena)
  • valkosipulia (hyvin silputtuna)
  • pippuria
  • (ruusu)suolaa
  1. Valuta ja huuhtele kikherneet.
  2. Jos omistat blenderin, laita kaikki ainekset sinne ja surruuttele pulse-toiminnolla niin kauan että on tasaista muussia. Jos ei meinaa seikoittua vaan jää möykyiksi terien ympärille, suosittelen lisäämään öljyä, vettä tai sitruunamehua.
  3. Jos et omista blenderiä, voit muussata hummuksen suoraan purkissa joko jollain manuaalisella muussainvälineellä (haarukka on vähän hankala muttei mahdoton vaihtoehto) tai sitten sauvasekoittimella.
  4. Maistele. Itse hujautan mausteita mittaamatta vähän kerrallaan ja maistelen sitten että mitä tarvitsee lisää. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, aina pystyy lisäämään mutta pois ei saa.
Sopii levitteeksi, dipiksi tai vaikka sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti