kuvassa purkkihummus, sekä rescue apina
Harvemmin syön itse leipää, mutta koska iltapalaseurani oli lähdössä aamuyöstä maailmanmatkalle, iltapala vaati vähän pidempikestoista energiaa, kuin mitä banaani-smoothie tarjoaa. Ja koska margariini on aika tylsää, varsinkin kun sen seuraksi ei nyt löydy tomskua tai muuta tuoretta, päätettiin tehdä kivempaa levitettä.
- 1 purkki (~300g) kikherneitä
- reilu loraus (tai pari) oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu
- paprikajauhetta
- chiliä (jauheena tai tuoreena)
- valkosipulia (hyvin silputtuna)
- pippuria
- (ruusu)suolaa
- Valuta ja huuhtele kikherneet.
- Jos omistat blenderin, laita kaikki ainekset sinne ja surruuttele pulse-toiminnolla niin kauan että on tasaista muussia. Jos ei meinaa seikoittua vaan jää möykyiksi terien ympärille, suosittelen lisäämään öljyä, vettä tai sitruunamehua.
- Jos et omista blenderiä, voit muussata hummuksen suoraan purkissa joko jollain manuaalisella muussainvälineellä (haarukka on vähän hankala muttei mahdoton vaihtoehto) tai sitten sauvasekoittimella.
- Maistele. Itse hujautan mausteita mittaamatta vähän kerrallaan ja maistelen sitten että mitä tarvitsee lisää. Suolan kanssa kannattaa olla tarkkana, aina pystyy lisäämään mutta pois ei saa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti