lauantai 2. helmikuuta 2013

                                            Runebergintortut

Aineet:
 2dl manteleita jauhettuna
2dl kaurakeksimuruja
200g voita/leivontamarg.
2dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäj.
1,5 tl leivinj.
1 tl jauhettua kardemummaa
3/4dl kevytkermaa
vadelmamarmeladia

Kostutusliemi:
2dl vettä
1/2dl sokeria
halutessaan voi laittaa muutaman tipan rommiaromia

Pinnalle:
vadelmamarm. jatomusokerikuorrutus

Tomusokerikuorrutus:
1dl tomusokeria
2tl vettä tai sitruunamehua
halutessaan voi ostaa valmista

Ohje:
1)Vaahdota sokeri ja rasva
2)Lisää munat yksitellen ja vatkaa kummankin munan jälkeen seos tasaiseksi
3)Sekoita leivinj. ja vehnäj. keskenään. Lisää seos vaahtoon.
4)Lisää kardemumma,keksimuru ja mantelijauhe taikinaan.Lisää kerma.
5)Sekoita hyvin sekaisin mutta älä vaivaa taikinaa turhaan
6)Valitse vähintäänkin 1/2l vetoisia vuokia, itse käytän isoja amerikan muffinivuokia.
7)Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle pieni syvennys johon laitetaan vähän hilloa
8)Lado vuoat pellille harvaan ja paista 175-200 astrisessa uunissa keskitasolla 13-15 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.
9)Kiehauta vesi ja sulata siihen sokeri, mausta halutessasi rommiaromilla
10)Lisää kostutusliemi kuumien torttujen torttujen pintaan pullasudilla kahteen kertaan ja lisää marmeladia 1/2tl lämpöisten torttujen pintaan ja anna torttujen jäähtyä
11)Mittaa tomusokeri pieneen kulhoon ja lisää nestettä sen verran että sokeri kostuu ja syntyy notkee massa. Lusikoi massa muovipussin kulmaan ja tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrute renkaaksi hillon ympärille.
Itse olen sekoittanut kaiiki kuivat aineet sekaisin ja lisänny vaahtoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti