torstai 22. marraskuuta 2012

PIIMÄKAKKU

Kiitos PinkParsley kehuista
Selailin ohjeitani ja löysin yhden melkein unohdetun kuivakun ohjeen eli piimäkakun. Tässä teille ohje jonka olen jostain/joltakin saanut.
Tätä tehdessä ei tarvita vatkainta, vispilällä pärjää. Ja tuon voin voi sulattaa uunissa samalla kun sen laittaa lämpenemään. Itse sulatan voin pienessä vuoassa, mutta sen voi myös laittaa kakkuvuokaan sulaan.. samalla tulee voideltua vuoka :)

AINEET:
200g voita
2tl kanelia
2tl kardemummaa
1,5tl neilikkaa
2tl soodaa
8dl vehnäj.
6dl piimää
4dl sokeria
halutessaan voi lisätä 1-1,5dl rusinoita

OHJE:
-sulata voi, anna jäähtyä hetki
-sekoita kaneli, kardemumma, neilikka, sooda ja vehnäjauhot keskenään
-sekoita sulatettu voi, piimä ja sokeri keskenään
-lisää sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi ja jos haluat lisää rusinat. Itse en pidä rusinoista
   joten en niitä laita.
-voitele vuoka ja halutessa ripottele korppujauhoja reunoille
- anna kypsyä uunissa 175 asteessa noin 45-60 minuuttia

3 kommenttia:

  1. Oi mahtavuutta. Vihdoin sain aikaiseksi kokeilla piimäkakun ohjettta. Tuli toooosi hyvää ja yllätyksekseni huomasin pitäväni rusinoistakin siellä seassa. Ja kakku maistui ihan joululle! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä vaan :) Tää on kuulunu mun lapsuudessa jouluun ja löysin sen muutama vuosi takaperin "uudestaan"

    VastaaPoista
  3. =D mun kommentti on tuplana. poistan toisen.

    VastaaPoista