- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- 2/3 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- Sekoita kuivat aineet keskenään
- Lisää vesi ja öljy ja vaivaa taikina palloksi.
- Lisää tarvittaessa hieman jauhoja tai öljyä. Pyrkimyksenä on saada taikinasta pehmoinen, käsiin ja reunoihin tarttumaton pallo.
- Jauhota taikinapallon pinta ja kaulitse. Taikinasta saa pyöreän pitsan, joka yltää suunnilleen normaalin uunipellin reunoihin. Taikinan voi kaulita melko ohueksi.
- Paista pohjaa kunnes pitsan reunoja voi "koputtaa" sormella.
Itse olen käyttänyt täytteenä kokonaisen pienen tomaattipyre-purkin ja noin kaksi tuoretta tomaattia, sekä erinäisiä muita täytteitä maun mukaan. Täytteen ei ole suositeltavaa olla hirmuisen kosteaa sillä muuten pohja jää helposti keskeltä löllöksi reunojen jo ruskistuttua. Jos kuitenkin tahdot erityisen kostean täytteen, suosittelen palamisen välttämiseksi hieman kostuttamaan pitsan reunoja vedellä noin paistamisen puolessa välissä.
Anna pitsan paistamisen jälkeen jäähtyä hieman ennen leikkaamista, jotta pohja jähmettyy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti